petek, april 24, 2009

Boljši kraj


Kar doslej ni uspelo največjim proizvajalcem avtomobilov, da bi namreč uporabnost električnih vozil povečali do te mere, ko bi lahko konkurirali avtomobilom z motorji na notranje izgorevanje, bo morda doseglo podjetje Better Place.

Največji izziv zadnjih let je povečati doseg električnih vozil ali skrajšati čas polnjenja akumulatorjev. Trenutno najnaprednejši električni avto, Tesla Roadster zmore z enim polnjenjem prevoziti okrog 350 kilometrov, prvi velikoserijski avto na električni pogon, Mitsubishijev MiEV, ki ga bodo že letos pričeli prodajati v Evropi, pa manj kot 100. In to za ceno dveh primerljivih vozil na bencinski pogon.

Better Place je otrok Shaia Agassija, ki je svojo podjetniško kariero začel kot izdelovalec programske opreme, znan pa je postal po tem, ko je svoje softversko podjetje za 400 milijonov dolarjev prodal nemškemu velikanu SAP. Agassi, ki je v SAP-u zapustil dobro plačano menedžersko mesto in ustanovil novo podjetje, Better Place, je k problemu počasnega polnjenja avtomobilskih akumulatorjev, ciklus polnjenja trenutno traja najmanj dve uri, pristopil na svoj način. Namesto, da bi skušal skrajšati čas polnjenja, si je Agassi zamislil mrežo "električnih črpalk", ki pa vozil ne bodo polnile z elektriko, pač pa bodo skrbele za hitro zamenjavo akumulatorjev. Sistem je zasnovan na robotu, ki v 45 sekundah z vozila odstrani prazne akumulatorje in jih zamenjala s polnimi. Za njihovo pritrditev služi vojaška tehnologija - akumulatorji bodo na vozilu obešeni z mehanizmom, ki ga vojaška letala uporabljajo za pritrditev bomb. Zamenjava je zato zanesljiva, sorazmerno poceni in hitra, vsekakor pa traja manj, kot natakanje goriva na bencinski črpalki.

Najbolj privlačen del električnega pogona je vsekakor cena. Večina lastnikov električnih vozil bo polnjenje opravila doma, in to predvsem ponoči, ko so cene elektrike nižje, Better Place pa bo lahko izkoristil tudi vršno energijo, ki jo ponujajo elektrarne na veter in sončno energijo. Prevoženi kilometer bo v takih pogojih stal manj kot cent, kar je šestnajstkrat manj, kot znaša strošek za primerljiv avtomobil s klasičnim pogonom. Nenazadnje, večina prebivalcev razvitega sveta, ki se v službo vozi z avtomobili, na dan prevozi manj kot 60 kilometrov.

Da v sistem verjamejo tudi drugi, dokazujejo Agassijevi uspehi pri trženju. V dveh letih, odkar Better Place ponuja svoj sistem po svetu, je uspel prepričati tri tako različne države, kot so Izrael, Danska in Havaji. Te države so izgradnjo omrežja električnih črpalk že podprle, Agassiju se je pridružil tudi prvi večji proizvajalec avtomobilov. Renault se je zavezal, da bo do leta 2011 razvil avto z zamenljivimi akumulatorji. Predstavniki podjetja napovedujejo, da gre tokrat zares in da električni avtomobil za Better Place ne bo nišni izdelek, pač pa velikoserijski proizvod s ciljem, da se delež električnih Renaultov do leta 2015 povzpne na najmanj 10 odstotkov. Še ena izgubljena priložnost za Slovenijo.

Ni komentarjev: