ponedeljek, julij 14, 2014

iPad povzroča izpuščaj

Ste nedavno dobili izpuščaj? Če uporabljate iPad, je za neljube spremembe na koži morda kriva vaša priljubljena igračka. Ameriški zdravniki vse pogosteje opažajo, da popularni Applov izdelek sproža alergijo, ki se pokaže v obliki srbečega izpuščaja na koži.

Ohišje iPada očtno vsebuje nikelj, težko kovino, ki je dobro znan alergen in ob stiku s kožo pogosto povzroči srbečo reakcijo. Doslej so alergijo na nikelj navadno povezovali z nakitom, kovinskimi okvirji očal ali nekaterimi vrstami kovinskih zadrg, zdaj pa dermatologi vse več izpuščajev pripisujejo pogostemu stiku z elekronskimi napravami. Nikelj naj bi tako vsebovali tudi nekateri mobilniki in prenosni računalniki, a daleč največ težav naj bi povzročale prav tablice, saj jih v rokah držimo dlje časa, iz ohišja pa se zaradi potu na koži zlahka izluži dovolj težke kovine, da sproži alergijo. 

Če ste torej občutljivi na nikelj in se od svoje priljubljene igračke nikakor ne nameravate ločiti, vam ostaja le še, da poskusite z zaščitno torbico. Ta naj bi učinkovito preprečila stik kože z ohišjem in vam tako rešila kožo.

Ni komentarjev: