četrtek, maj 05, 2011

Donald je odpuščen


Potem ko je Bela Hiša prejšnji teden objavila rojstni list Baracka Husseina Obame in ovrgla sume, da naj bi se aktualni predsednik, v nasprotju z ustavo, rodil zunaj ZDA, se je kandidatura Donalda Trumpa za predsedniškega kandidata sesula v prah. Kar je sledilo, ni bilo le opozorilo Trumpu, novincu na političnem parketu, ki si je z dvomom v Obamin rojstni kraj dvigal priljubljenost na desnici, pač pa tudi vsem ostalim, ki se bodo na predsedniških volitvah prihodnje leto spoprijeli z Obamo.

Rojstni list je bil objavljen v času, ko Američani sicer spremljajo nove epizode Trumpovega šova Pripravnik, a to je bil šele začetek. Na tradicionalnem letnem srečanju z novinarji, ki je sledilo, se je Obama neusmiljeno ponorčeval iz kandidata za republikansko nominacijo. V govoru mu je priporočil, naj se zdaj, ko je rojstni list objavljen, raje posveti pomembnejšim vprašanjem, kot sta: ali so Američani dejansko pristali na luni in ali je v kraju Roswell v resnici pristal leteči krožnik. Sledile so salve smeha. Trump, ki je bil v dvorani, je potrpežljivo sprejemal udarce. Bela Hiša je pred tem večkrat poudarjala, da se predsednik ukvarja s pomembnejšimi temami in na milostni strel ni bilo treba dolgo čakati.

V nedeljo je bil Pripravnik ponovno prekinjen, tokrat z napovedjo, da bo predsednik nagovoril Američane. Z objavo Bin Ladnove smrti je Obama Trumpu ponovno prevzel šov. Javnomnenjske raziskave so pokazale, da zdaj kar šestdeset odstotkov Američanov ne bi nikoli podprlo kandidature političnih pripravnikov, kot sta Sarah Palin ali Donald Trump. Donald je za republikansko nominacijo odpuščen.

3 komentarji:

Zuzzu pravi ...

Kolikor lahko razberem iz rojstnega lista Obame, je rojen v Mombasi v Keniji.

Sem edina, ki ji ni jasno, da je Kenija v ZDA ali kaj? Nic ne razumem.. itak ne sledim, ampak tole me je zacudilo...

Lorax pravi ...

Barack Hussein Obama je bil rojen v Mombasi, Keniji. Njegov sin Barack Milhous Hussein Obama II, aktualni predsednik ZDA, pa je bil, kot je razvidno iz rojstnega lista levo zgoraj, rojen na Havajih.

Anonimni pravi ...

Dokazana photoshop je tale rojstni list